تحولات لبنان و فلسطین

خبرگزاری رویترز درباره دلیل شتاب نکردن و تعلل ریاض در تبریک به نامزد دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به رغم تبریک بسیاری از مقامات عربی و جهان سوالاتی را مطرح کرد.

سوال رویترز درباره علت"تعلل" عربستان در تبریک به بایدن

به گزارش قدس آنلاین، این خبرگزاری در گزارش آورده است،‌ عربستان احتمالا بیش از هر کشور دیگری از پیروزی جو بایدن،‌ نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا متحمل زیان شده و از این رو در واکنش به انتخابات آمریکا تعلل کرده است. زیرا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا که از حمایت ریاض در گام‌ها و سیاست‌هایش در منطقه به خصوص خصومت شدید با ایران بهره‌مند شده بود، شکست خورده است. 

طبق این گزارش، محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در خصوص نتایج انتخابات آمریکا ساعاتی سکوت کرد به رغم این‌که به رئیس‌جمهوری تانزانیا انتخاب مجددش را تبریک گفت، در حالی‌که کشورهای عربی در تبریک به رقیب دموکرات ترامپ از هم سبقت می‌گرفتند.

این گزارش افزود، روابط شخصی مستحکمی بین بن سلمان و ترامپ وجود داشت که مانعی مهم در برابر موجی از انتقادات بین‌المللی به دلیل عملکرد ریاض در خصوص نقض حقوق بشر و قتل جمال خاشقجی روزنامه‌نگار منتقد سعودی و نقش ریاض در جنگ یمن و بازداشت فعالان زن سعودی می‌شد. تحلیل‌گران اشاره می‌کنند این نقاط محل برخورد بین بایدن و عربستان است که از بزرگترین صادرکنندگان نفت و بزرگترین خریدار سلاح آمریکاست.

رویترز یادآوری کرد، بایدن در کمپین انتخاباتی خود متعهد شد که روابط با عربستان را ارزیابی و مسؤولان قتل خاشقجی را بیشتر مواخذه کند او همچنین خواستار پایان حمایت آمریکا از جنگ یمن شده بود.

این خبرگزاری بی‌توجهی گسترده شبکه‌های اجتماعی عربستان برای ساعاتی نسبت به نتایج انتخابات آمریکا را بعد از اعلام پیروزی بایدن از سوی شبکه‌های تلویزیونی آمریکا را رصد کرده است. این خبرگزاری اشاره کرد، دختر سعودی در صفحه‌ای به اسم "الدکتورة منی" در توییتر نوشته بود، بدترین چیز نسبت به کووید-۱۹ بایدن-۲۰ خواهد بود.

رویترز به نقل از یک منبع سیاسی سعودی که نامش را فاش نکرده، آورده است، هیچ خطری درخصوص جدایی بین عربستان و آمریکا را تهدید نمی‌کند زیرا روابط تاریخی بین ریاض و واشنگتن وجود دارد.

رویترز به مقاله روزنامه عکاظ در صفحه اولش اشاره کرده که نویسنده آن گفته بود، منطقه منتظر و آماده است تا ببیند بعد از پیرزوی بایدن در انتخابات چه روی خواهد داد.

این خبرگزاری به نظر نیل کویلیام، محقق چتم هاوس اشاره می‌کند که می‌گوید، دولت بایدن احتمالا تلاش خواهد کرد تا رضایت زودهنگام خود را از سیاست‌های داخلی و خارجی عربستان اعلام و ابراز نکند. رهبری عربستان نگران است که دولت بایدن و کنگره مخالف آن بازنگری کاملی در روابط با این کشور داشته باشند از جمله روابط نظامی را مورد ارزیابی قرار دهند و از این رو احتمالا اشاره‌ها و گام‌های مثبتی در قبال پایان جنگ یمن مطرح خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.